2013-ban is mi készíthettük el az Év védőnőjének díjat 2013-07-05 – Posted in: Faludi G – Tags: , , ,

“Kisgyerekes szülők már nagyon jól tudhatják, milyen fontos a védőnők munkája, ami minden elismerésre méltó. A Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) megalakulásának 20. évfordulója alkalmából, 2011-ben ezért alapította meg az Év védőnője díjat. A kitüntetést idén június 13-án, hatodik alkalommal adta át Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

A MAVE elnöke, Csordás Ágnes tavaly kérte fel Faludi Gabriella ékszerkészítőt, a Faludi G üvegékszer-márka megteremtőjét az Év védőnője díj megtervezésére. Gabi a MAVE az ölelő-óvó kezeket szimbolizáló logójából kiindulva egy letisztult formavilágú nyakláncot alkotott. Az egymásba futó csíkok az összetartozást és azt a hálót szimbolizálják, amely a védőnői szolgálat révén biztonságot nyújt a kisgyermekes családoknak. A szintén kisgyermekes tervezőnek e gondolat hangsúlyozása mellett fontos volt, hogy egy hordható, szerethető tárgyat hozzon létre. Az ezüsttel díszített, kék és zöld színű üvegmedál a mindennapok részeként szolidan jelezheti viselőjének szakmai sikereit.

„A tárgyaknak alapvetően az emberrel összekapcsolódva bontakozik ki a jelentésük, hiszen ő az, aki létrehozza őket, és ő az is, aki bármiféle reflexióra képes a tárgyakkal kapcsolatban. Ebben az ékszerben is, ahogy minden munkám hangulatában, ott rejtőzik a nőiesség és a könnyedség, ami nem könnyelműség, inkább az a fajta derű, amivel ezt a világot a nők széppé varázsolják” – fogalmaz munkájáról a tervező. (…)”

Köszönjük a Kultúrgrund írását!
A teljes cikket  itt olvashatod el!